Intermediair voor senior (interim) ICT professionals

Hero vervult de rol van intermediair bij de bemiddeling van senior interim ICT professionals voor uiteenlopende organisaties. Omdat we sterk geloven in een persoonlijke aanpak bij het maken van de perfect match, werken we alleen voor eindklanten. En omdat we niet tornen aan kwaliteit, werken we nooit met eigen declarabele medewerkers.

Onze werkwijze is gebaseerd op het customer intimacy model; kandidaten en opdrachtgevers staan bij ons centraal en dat betekent dat dedicated Hero accountteams zich voortdurend in hen verdiepen. Van opdrachtgevers wordt informatie vergaard over de heersende organisatiecultuur, specifieke werkwijzen, toekomstige ontwikkelingen en politieke verhoudingen. En vooral ook van de positie van ICT, gehanteerde systemen, de ICT behoefte en andere relevante informatie. Van kandidaten zorgen we dat we weten waar ze toe in staat zijn, waar ze het best gedijen, wat hun persoonlijkheid is en waar hun ambitie ligt. We beoordelen hen dan ook nooit alleen op skills, maar ook of zij in de organisatiecultuur van de opdrachtgever passen.

Door deze werkwijze zijn wij uitstekend in staat te anticiperen op veranderende wensen.

 

5 voordelen van samenwerking

  • Snel over de best passende kandidaten beschikken
  • Goed geïnformeerde en geïnstrueerde kandidaten met realistische verwachtingen
  • Hoge slagingskans door juiste tooling, pro-actieve marktbenadering en actuele (markt)kennis
  • Snel de beschikking over continue instroom van gekwalificeerde professionals
  • Constante kwaliteit door een transparante en continue sturing op KPI's

Goed georganiseerd

We werken bij Hero volgens een goed georganiseerd en bewezen matching- en selectieproces. Bovendien zijn de werkprocessen vastgelegd en geborgd in een kwaliteitsprotocol; we zijn ISO 9001 gecertificeerd.

Om onze marktkennis up-to-date te houden zijn we o.a. aangesloten bij Bovib, de vereniging en brancheorganisatie van onafhankelijke inhuur en/of intermediairs in Nederland.

Hero is compliant met de Wet DBA; we werken met een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst en conform wet- en regelgeving. We vrijwaren onze opdrachtgevers hiermee van inlenersaansprakelijkheid en ketenaansprakelijkheid.

Netwerkbijeenkomsten

Omdat we het erg belangrijk vinden dat klanten en kandidaten elkaar op informele en ontspannen manier leren kennen, organiseren we met regelmaat netwerkbijeenkomsten en events. We leggen graag verbanden tussen relaties uit ons netwerk waardoor inmiddels al heel wat mooie samenwerkingen zijn ontstaan.

Meer weten of kennismaken met Hero? Neem contact met ons op!

 

 

Onze opdrachtgevers.

Contact.

Wilt u meer informatie over de diensten en mogelijkheden van Hero? Neemt u dan contact met ons op. 
 

Bezoekadres

Geert Scholtenslaan 9H
1687 CL Wognum

Telefoon +31 (0)85 - 2221999
E-mail info@heromail.eu
CV’s aanbieden via resources@heromail.eu